BESPLATNE E-KNJIGE

“Postoji jedna istina koju sam shvatio u životu dosta rano, a ona kaže da je najlakše uklanjati životne prepreke upravo tako da što više dajemo, da poklanjamo i onda kad nemamo, štoviše, da u tim okolnostima dajemo upornije, agresivnije – kad sam bio dijete, otac mi je znao gurnuti u ruke zadnji novac koji je imao i reći “Sakrij si to”, a ja bih mu, kad bi on zaspao, taj novac vratio u novčanik. Jer što će mi? Novac je glupost. Uostalom, da sam si ga ostavio, imao bih samo novac, a ovako imam bazu za uvod.

Sve moje objavljene knjige su dostupne besplatno za skinuti na ovoj web stranici. Postavljam ih u dva formata, .pdf i .epub, pa kakav je kome format zgodniji.

U tih par knjiga se krije oko 40 tisuća radnih sati, one su odraz mog odrastanja, učenja, sazrijevanja, odricanja možda posve iracionalnog.

Najčešće u mom životu, knjige su bile jedino što sam imao, jedini dokaz da sam tu, neko opravdanje same moje osobe; nikada baš nisam pisao kako bi se nekome svidjele, zapravo, primijetit ćete, kako je vrijeme prolazilo, svaka sljedeća rečenica je bila napisana isključivo sa namjerom da se čitatelja udalji, da zatvori knjigu, odrekne je se.

Za kraj ću tek napomenuti da sam eto vlasnik svih knjiga ja. Jer samo sam ja tu. Nikada nikoga nije ni bilo osim mene, unatoč tomu što su zaista možda postojali trenuci kad sam htio da to ipak ne bude tako.

Samo sam dakle ja tu. I ovih par knjiga. Pa kako bude.

I. Baran